LEISTI-SEURA RY   TAPAHTUMIA   HISTORIAA   YHTEYDENOTTO


[ Leisti-suku.. ]
[ Leisti-seura ry ]
[ Sukuteos I ]
[ Karttoja ]
[ Kuvia ]
Leisti-suvun vaiheita...

Aikana, jolloin ympärillämme tapahtuvien muutosten vauhti on kenties kiivaampi kuin koskaan, on enää harvoin tilaisuus pysähtyä miettimään ihmisen sijaa maailmassa. Kenties onkin niin, että ihmisen on aina ollut pakko sopeutua kulloiseenkin aikaan erittelemättä siinä hetkessä sen paremmin tilaansa.

Aina ei ihmiskunta ole kuitenkaan harpponut eteenpäin sellaisella vauhdilla kuin nyt. Mutta jokaisen sukupolven eteen on tullut uutuuksia ja uusia tapoja, joihin on ollut sopeutuminen.

Tämä voidaan havaita myös Leisti-suvun tarinassa, joka alkaa varmuudella ainakin 1500-luvun puolivälistä. Lienee kuitenkin selvää, että suvun sitä vanhempien esi-isien taival on yhteydessä siihen väestömuuttoon, joka suuntautui Kymijoen suupuolelle 1300 - 1400 luvuilla Etelä-Karjalasta ja Hämeestä.

Tämä kirja on kunnianosoitus myös yhdelle suvun jäsenelle, Väinö Leistille, jonka haaveena se kaiken aikaa oli. Hän aloitti tietojen kokoamisen ja hänen panostuksensa turvin sen laatiminen on ollut mahdollista myös taloudellisesti.

LEISTI-SEURAN SUKUNEUVOSTO

( ote "Leisti-suvun vaiheita" -sukuteoksesta vuodelta 1989 )

 


Ohjeet Ancestryyn

Leisti-seura ry